Arkitekturstyring

Kort om kurset

Aktiv arkitekturstyring handler om systematisk at styre sammenhængen mellem forretnings- og it-arkitektur for at understøtte forretningens behov. Det kan være arkitekturanalyse og -styring ifm. anskaffelse/udvikling af nye it-løsninger eller forvaltning af systemporteføljen.

Forretnings- og it-arkitektur er en vigtig del af det strategiske arbejde. Det er fundamentet for at skabe en systematisk sammenhæng mellem forretningen og it og for at opnå en bevidst styring af it-investeringer.

På kurset får deltagerne lejlighed til at arbejde med arkitekturmæssige problemstillinger, som vil tage udgangspunkt i relevante scenarier i egen organisation/virksomhed. Dette kan være store it-anskaffelser, men også mindre tiltag.

Kurset er et praksisorienteret færdighedskursus og vil præsentere metoder og teknikker, der giver et bedre grundlag for deltagerne til at gå i dialog om forretnings- og it arkitekturen både internt i organisationen og eksternt med it-leverandørerne. På kurset er der mulighed for erfaringsudveksling, der kan give indsigt og forståelse for arkitekturstyring og de forskellige former arkitekturstyring kan antage.

Indhold

På kurset behandler vi disse emner:

  • Hvad er forretnings- og it-arkitektur
  • Proces til at arbejde med arkitekturmæssige problemstillinger
  • Scenarier og eksempler på arkitekturstyring
  • Hvad er teknisk gæld
  • Gode råd til arbejdet med arkitekturstyring

Undervisningsform

Kurset sigter på at giver deltagerne praktiske færdigheder i arkitekturstyring. Dette sker ved at bruge eksempler og scenarier fra egen kontekst, som bruges i summeøvelser og diskussioner. Der vil være tjeklister og skabeloner som deltagerne kan bruge som udgangspunkt for udarbejdelse af egne versioner.

Målgruppe

Alle der skal eller arbejder med arkitekturstyring i privat eller offentlig sammenhæng. Fx it-arkitekter, projektledere, produkt-, proces- og systemansvarlige, digitaliseringsansvarlige/-konsulenter.

Varighed

Kurset varer 2 dage.

Få et tilbud

Vi tilbyder dette kursus i samarbejde med Dansk IT. Se datoer for næste afholdelse på dit.dk.

For yderligere information om muligheden for afholdelse af kurset for din virksomhed, priser m.m. kontakt Bettina Nielsen via mail bettina.nielsen@s-d.dk eller på mobil +45 3094 9369.